STAROSTA SPIŠSKÉHO HRHOVA KAMPAŇOVAL ZA OBECNÉ PENIAZE

Starosta Spišského Hrhova Vladimír Ledecký si robil predvolebnú kampaň prostredníctvom obecnej stránky na sociálnej sieti, upozornili nás na to viacerí čitatelia. Obec na svojom oficiálnom Facebooku zverejnila dve videá – jedno zhŕňa úspechy obce pod vedením Ledeckého, druhé predstavuje novú rozhľadňu s prominentným priestorom pre starostu.

Videá obec podľa slov starostu svojpomocne vyrobila a zasponzorovala sumou 250 eur z obecného rozpočtu.

Obec dlhé mesiace žiadne sponzorované facebookové statusy nemala. Minulý týdeň – 10 dní pred voľbami – si však zrazu dva štedro zaplatila. Doteraz už mali 83-tisíc videní. Špišský Hrhov má 1700 obyvateľov.

 

 Obr. Ešte v pondelok (24.2.) sponzorovala obec Spišský Hrhov na sociálnej sieti dva príspevky prezentujúce starostu kandidujúceho v parlamentných voľbách. Zdroj: Facebook.

 

Ledecký kandiduje ako číslo 5 v strane Za ľudí. Strana Andreja Kisku sa štylizuje ako „strana odborníkov a osobností z regiónov.“ Práve Ledecký je najvyššie postaveným starostom na celej kandidátke.

V konverzácii s nami sa Ledecký bránil tým, že v príspevkoch nie je spomenutý názov jeho strany, ani fakt, že kandiduje. „Dal som si záležať, aby to tam nebolo spomenuté,“ vysvetlil s tým, že išlo o ďakovné video pre občanov, v ktorom hodnotí 20-ročné výsledky svojej práce. Ledecký totiž z funkcie starostu odchádza.

Lúčiť sa s obcou sa však určite dá aj za vlastné peniaze a na vlastnej stránke. Ledecký po našej kritike v pondelok (24.2.) inzerciu zastavil.

(kos)

 

Zverejnené: 25. 2. 2020
Táto stránka využíva cookies. V prípade, že nesúhlasíte s ukladaním súborov cookies na Vašom zariadení, opustite, prosím, túto stránku.
Ochrana súkromia