VLASŤ TAJÍ POLOVICU SVOJICH SPONZOROV

Patrik Puček je ďalším záhadným darcom strany Vlasť. Minulý týždeň daroval strane Štefana Harabina rovných stotisíc eur. Je tak už štvrtým človekom, ktorý daroval či požičal strane takúto sumu. Toľko stotisícových podporovateľov nemá žiadna iná strana v kampani.
https://www.transparentneucty.sk/…

Puček je podľa FinStatu štatutárom v siedmich rôznych firmách. Päť z nich malo za posledný dostupný rok – 2018 – nulové obraty. Ďalšia svoje závierky protizákonne nezverejňuje.

 

 

Poslednou je Hunan Trade, firma zaoberajúca sa vývozom potravín do Číny a sprostredkovaním čínskych investícií na Slovensko. V roku 2018 mala dvojmiliónový obrat a zisk 17- tisíc eur. Podľa obchodného registra ide o spoločný slovensko-čínsky podnik. Na internete nemá žiadne platné kontaktné telefónne čísla a na svojom oficiálnom sídle na Mariánskej 2 v Bratislave nemá ani len menovku. Harabinov darca Puček je tam predsedom predstavenstva.

Doteraz strana Vlasť minula na kampaň už milión eur, no z toho pri polovici ukázala pôvod peňazí. Väčšinou ide o pôžičky, no aj tam sú to verejne neznámi ľudia. Žiadna iná strana s takými malými preferenciami nemá takých štedrých darcov ako ich má Štefan Harabin.

Navyše, mená sponzorov zvyšného, v kampani už minutého pol milióna eur strana nezverejnila. Ide o jednoznačne najmenej transparentnú volebnú kampaň v týchto parlamentných voľbách.

(gs, kos)

Zverejnené: 24. 2. 2020
Táto stránka využíva cookies. V prípade, že nesúhlasíte s ukladaním súborov cookies na Vašom zariadení, opustite, prosím, túto stránku.
Ochrana súkromia