V LUTILE ZNEUŽILI NA KAMPAŇ ÚRADNÚ TABUĽU

Úradné tabule v dedinách slúžia na oznamy výsledkov hlasovania na zastupiteľstve, zámerov predaja majetku či na pozvánky na obecné akcie. V obci Lutila pri Žiari nad Hronom sa však v takejto uzamknutej nástenke nedávno vyskytol aj volebný plagátik kandidátky Smeru Andrey Žiakovej, ktorá je zhodou okolností aj obecnou poslankyňou a šéfkou strany Smer v celom okrese.

Starosta obce Ján Pružina (nezávislý) v telefonáte súhlasil, že úradná tabuľa nie je miesto na volebné kampane a po preverení nám povedal, že leták bol na nástenke od piatka do pondelka, a že ho tam nevedomky dala upratovačka obecného úradu..

 

 

Obce majú často schválené nariadenia, na ktorých miestach sa môžu volebné plagáty vylepovať a za akých podmienok.

Lutila má 1500 obyvateľov. V minulých parlamentných voľbách vyhral v obci Smer (26%) pred SNS (18%) a SaS (13%). 47-ročná Žiaková je jedinou straníckou miestnou poslankyňou, všetci ostatní boli zvolení ako nezávislí. Zároveň je aj prednostkou okresného úradu v Žiari nad Hronom, čo je politická funkcia pod kuratelou ministerstva vnútra.

Ak nájdete podobné prípady zneužitia obecného majetku na kampaň, dajte nám o tom vedieť, preveríme to.

(gs)

Zverejnené: 21. 2. 2020
Táto stránka využíva cookies. V prípade, že nesúhlasíte s ukladaním súborov cookies na Vašom zariadení, opustite, prosím, túto stránku.
Ochrana súkromia