DALI SME PODNET NA PLAČKOVEJ SÚŤAŽ PRE RICHARDA SULÍKA

Zuzana Strausz Plačková, bývalá playmate a hviezda z televíznych reality show ako aj jedna z nasledovanejších Slovákov na Instagrame s 550 tisíc sledovateľmi, včera zverejnila súťaž o iphone. Vyhrať ho môžu tí, ktorí sa prihlásia k profilu lídra SaS Richarda Sulíka a prilákajú k postu ďalších troch známych.
https://www.instagram.com/p/B8McMianu8k/?hl=en

Text nie je nijako označený ako reklama, hoci ide zjavne o podporu návštevnosti Sulíkovho profilu, ktorý aktuálne rieši volebnú kampaň. Telefón, ktorý sa predáva za 1200 eur, jej do súťaže darovala práve SaS, čo nám potvrdila aj hovorkyňa strany Katarína Svrčeková. Podľa nej výdavok na iphone ešte na volebnom účte nie je, práve ho kúpili a Plačkovej odovzdajú až zajtra.

 

 

Podľa hovorkyne s nápadom prišla samotná ex-modelka a robí to pre Sulíka bezodplatne. Podľa zákona to tak či tak bude musieť strana zahrnúť do celkových výdavkov kampane ako tzv. bezodplatné plnenie v záverečnej správe, ktorá sa posiela ministerstvu vnútra mesiac od volieb.

Porušením zákona však už teraz je to, že Plačkovej post nie je označený ako reklamná kampaň. Malo tam byť jasne označené, kto je zadávateľom a kto dodávateľom, prípadne aj informácia, že kto dal do súťaže ten iphone. Preto túto súťaž dávame volebnej komisii na preverenie a prípadnú pokutu.

Pomoc celebrít a influencerov nie je v tejto kampani výnimočná. V pondelok vo svojom videu napríklad raper Moloch Vlavo podporil šéfa Priamej Demokracie Mareka Géciho, ktorý kandiduje za Kotlebovcov. Na rozdiel od Plačkovej textu na konci pesničky informácie o zadávateľovi reklamy uvedené boli.
https://www.youtube.com/watch…

(gs)

 

Zverejnené: 6. 2. 2020
Táto stránka využíva cookies. V prípade, že nesúhlasíte s ukladaním súborov cookies na Vašom zariadení, opustite, prosím, túto stránku.
Ochrana súkromia