VIDEÁ ÚRADU VLÁDY POSLÚŽILI NA PROPAGÁCIU KANDIDÁTOV SMERU A MOSTU

Videá len nedávno vyrobené za peniaze štátu Úradom vlády propagujú aj ľudí, ktorí práve kandidujú do parlamentu, vrátane samotného premiéra.

Cieľom kampane bolo podľa tlačového odboru „ľudsky a pútavou formou informovať verejnosť o tých najdôležitejších a najzaujímavejších činnostiach“ úradu. Lenže zo 14 predstavených osôb traja kandidujú do parlamentu (vedúci úradu Matúš Šutaj Eštók a Peter Kmec za Smer, László Bukovszky za Most-Híd) a ďalší dvaja vychvaľujú svojho šéfa a volebného lídra Smeru Petra Pellegriniho.

„Našou úlohou je, aby Slováci vedeli, že Peter Pellegrini je veľký profesionál, robí všetko, čo je v jeho silách, aby sa na Slovensku žilo lepšie,“ približuje svoju robotu v jednom z videí jeho hovorkyňa Patrícia Macíková.

V ďalšom zase čašník Jozef Balaj vysvetľuje, že za takmer 30 rokov na úrade zažil už osem predsedov vlády. „Veľakrát sa ma ľudia pýtajú, že ktorý bol najlepší. Tak, boli aj lepší, aj horší, ale podľa môjho názoru tento náš posledný je najlepší,“ usmieva sa do kamery vo videu, ktoré Úrad vlády na svojom Facebooku zverejnil koncom októbra.

 

Obr. V jednom zo spotov čašník Úradu vlády Jozef Balaj (vpravo) vraví, že premiér Pellegrini je najlepší, ktorého zažil za 30 rokov. Zdroj: Youtube.com

 

Na Facebooku majú celkovo videá doteraz 27 tisíc videní. Najsledovanejšie sú práve o ľuďoch, ktorí kandidujú do Národnej rady. Na svojich profiloch ich totiž zdieľali aj strany Smer a Most.

Zo všetkých videí najdlhším ale aj najsledovanejším je predstavenie Petra Kmeca, poradcu premiéra pre zahraničnú politiku a aktuálneho kandidáta strany č.16. Video zdieľal aj sám premiér, a koncom decembra aj Kmecova volebná FB stránka „Peter Kmec – Zodpovedná zmena 2020.“

Videá stáli podľa úradu sedemtisíc eur, zvyšok roboty si vraj spravili vlastnými silami. Meno či zmluvu s externým dodávateľom nám však neposkytli.

„Samotná produkcia videí prebiehala od začiatku letných mesiacov 2019, teda takmer pol roka pred informáciou o tom, že pán predseda vlády bude aj volebným lídrom strany SMER-SD. Všetci zamestnanci, ktorí vo videách vystupujú, vystupovali dobrovoľne, na základe slobodného rozhodnutia, bez nároku na honorár,“ reagoval na naše otázky Úrad vlády.

Keďže sedem z predstavených úradníkov pracuje na politických funkciách, ak príde po voľbách nový premiér, polovica videí sa stane bezcennou. Približovanie úradu bežným ľuďom je dobrý nápad, ale robiť to pár mesiacov pred voľbami a venovať v nich čas vychvaľovaniu premiéra zaváňa skôr volebným, nie verejným záujmom.

Všetky videá nájdete na
https://www.facebook.com/pg/UradVladySR/videos/?ref=page_internal

(gs, kos)

Zverejnené: 20. 1. 2020
Táto stránka využíva cookies. V prípade, že nesúhlasíte s ukladaním súborov cookies na Vašom zariadení, opustite, prosím, túto stránku.
Ochrana súkromia