NOVINÁRKA ZNEUŽÍVA ČASOPIS NA PROPAGANDU, JEJ STRANA ŽIJE DOBU KEŠOVÚ

Lenka Mayerová, šéfredaktorka a majiteľka konšpiračného mesačníka Extra plus, kandiduje ako trojka v národniarskej strane Práca slovenského národa (PSN). Extra plus v článkoch propaguje PSN a ich predstaviteľov, a to bez upozornenia na konflikt záujmov u šéfredaktorky. V štandardných médiách, ktoré Extra plus pravidelne kritizuje za zaujatosť, neetickosť a úplatnosť, je nepredstaviteľné, aby čo i len redaktor ostal vo svojej pozicii reportéra či komentátora politiky a zároveň by kandidoval do parlamentu.

Extra plus napríklad pred pár dňami aj do banálnej agentúrnej správy o predložení kandidátok vložila citát a fotku jedného jediného politika, šéfa PSN Romana Stopku. Medzi hlavnými promovanými textami na stránke Extra plus svieti len jeden autorský text politika – Mayerovej spolukandidáta Stopku.
https://www.extraplus.sk/cla…/zverejnene-kandidatky-do-nr-sr

 

Obr. Extra plus vedený Mayerovou zverejnil komentár jej straníckeho kolegu Romana Stopku (predseda strany PSN), na konflikt záujmov neupozornil. Zdroj: www.extraplus.sk

 

Obr. Šéfredaktorka mesačníka Extra plus Lenka Mayerová a poslanec Ľuboš Blaha. Zdroj: www.extraplus.sk

 

PSN je tiež jedinou politickou stranou v týchto voľbách, ktorá prijíma na svoj „transparentný“ účet peniaze čisto v hotovosti. Zákon prikazuje stranám brať dary na či už stranícky alebo volebný účet LEN prevodom z iných účtov, aby tak bolo vidno, od koho prichádzajú. Mayerovej strana prijala doteraz na svoj účet 18 200 eur v piatich položkách – všetko kešovky.
https://www.transparentneucty.sk/…

Strana musí podľa zákona tieto peniaze vrátiť vkladateľovi, a ak ho nepozná, do štátneho rozpočtu. Inak jej hrozí pokuta až do dvojnásobku nelegálne prijatého daru. PSN už z peňazí v novembri zaplatila volebnú kauciu. Strana mala podľa výročnej správy ku koncu minulého roka aktíva 17 eur a 12 členov.

Mayerová nám telefonicky odmietla odpovedať, na písomné otázky nereagovala. Jej vydavateľstvo okrem časopisu vydáva aj knihy. Okrem knihy textov samotnej Mayerovej či šéfa PSN Stopku vydali tento rok aj oba diely statusov poslanca za Smer Ľuboša Blahu (na fotke nižšie s Mayerovou).

Mayerová v roku 2012 kandidovala na 6. mieste za Komunistickú stranu Slovenska. V 90-tych rokoch ešte pod menom Eremiášová pracovala v Slovenskej televízii v relácii, ktorá šírila propagandu vlády Vladimíra Mečiara.

 

Zverejnené: 20. 12. 2019
Táto stránka využíva cookies. V prípade, že nesúhlasíte s ukladaním súborov cookies na Vašom zariadení, opustite, prosím, túto stránku.
Ochrana súkromia