AJ TOMÁŠ DRUCKER ZVEREJNIL SVOJ MAJETOK

Po Michalovi Trubanovi (koalícia PS/Spolu) a Richardovi Sulíkovi (SaS) ako tretí politik vyplnil pre Transparency podrobnejšie majetkové priznanie aj predseda Dobrej Voľby Tomáš Drucker. Ostatní lídri z dvanástich najsilnejších strán, ktoré sa uchádzajú o moc vo voľbách, to dosiaľ neboli ochotní spraviť.

Podľa jeho priznania za posledných sedem rokov, mal príjmy vo výške 1,38 milióna eur. Ide o obdobie, kedy stál na čele Slovenskej pošty (2012-2016) a viedol rezort zdravotníctva (2016-2018). Rodinný dom v Chorvátskom Grobe, v ktorom býva už viac ako desaťročie, odhadol na 380-tisíc eur. Drucker tento rok investoval ďalších 480-tisíc do kúpy rozostavanej vily v tej istej obci.

V Druckerovom majetkovom priznaní už nefiguruje polovica vily na Floride, ktorú za 60-tisíc eur kúpil v roku 2017. Opozícia ho vtedy obviňovala, že ju získal hlboko pod trhovú cenu. „Tento majetok som predal. Keďže to bolo za rovnakú cenu ako bol kúpený, nevznikla mi žiadna daňová povinnosť,“ vysvetlil pre Transparency. Všetky nehnuteľnosti má politik v bezpodielovom vlastníctve so svojou manželkou.

Dobrá voľba nám tiež preukázala, že účet pod tajomným názvom „Prevádzkový,“ z ktorého na svoj volebný účet už dostala 250-tisíc eur, je v skutočnosti ich vlastný stranícky účet. Strana má zdroje najmä z pôžičiek svojich členov. Sám Drucker strane požičal stotisíc eur, ďalší členovia zatiaľ 220-tisíc eur.

Teší nás, že dokážeme motivovať ďalšie strany k zvýšenej transparentnosti. Celé Druckerovo majetkové priznanie a detaily nášho hodnotenia každej politickej strany nájdete na http://volby.transparency.sk/
#TransparentneVolby

 

Zverejnené: 9. 12. 2019
Táto stránka využíva cookies. V prípade, že nesúhlasíte s ukladaním súborov cookies na Vašom zariadení, opustite, prosím, túto stránku.
Ochrana súkromia