BORIS KOLLÁR SPLATIL KAMPAŇ AŽ ŠTVRŤROKA PO VOĽBÁCH

Nikto od vzniku povinnosti viesť kampane cez transparentné účty v roku 2014 neuhradil svoje celkové výdavky tak neskoro ako hnutie Borisa Kollára Sme rodina. Až tri a pol mesiaca po voľbách – teda minulý týždeň – uhradilo hnutie väčšinu zo zvyšných doteraz nevykázanýcbh 215-tisíc eur zo svojej predvolebnej kampane.
Necelých 15-tisíc eur však dodnes nie je uhradných, vrátane bilbordov.
Najväčšími položkami z júnových uhrad šlo relatívne malej a neznámej sročke Odborne (60-tisíc eur), ktorá robila online kampaň hnutiu aj v eurovoľbách. Druhá najväčšia suma šla Kollárom vlastnenému Fun media group (56-tisíc) a tretia bilbordovej firme Big media vlastnenej JOJ media house, resp.J&T (48-tisíc).
(ilustr. foto SME/TASR)
Kollár je pritom súčasťou vlády, ktorá sľubuje boj proti neskorým platičom faktúr. Sme rodina svoj postup Transparency vysvetľovalo opakovane tak, zaplatiť zvyšné faktúry im neumožňuje zákon, čo však ministerstvo vnútra odmieta a žiadna iná strana tak dlho splatenie volebných faktúr nenaťahovala.
Medzi júnovými platbami z transparentného účtu hnutia sa nachádza aj úhrada 3906 eur firme Heureka evolution, ktorá vlastní kľúčový web tzv. alternatívnej informačnej scény hlavnespravy.sk.
Z väčších politických strán na webe počas kampane inzerovali len Kotlebovci a strana Štefana Harabina Vlasť.
Boris Kollár je dnes predsedom parlamentu a jeho hnutie členom vládnej koalície. Tá podľa ich programového vyhlásenia “ so znepokojením sleduje nárast dezinformácií v médiách a najmä na sociálnych sieťach, ktoré účelovo vyvolávajú strach a nedôveru v štátne zriadenie a liberálnu demokraciu. Vláda SR preto podporí iniciatívy bojujúce proti hoaxom, falošným správam a iným dezinformáciám a vytvorí mechanizmy na boj proti hoaxom, falošným správam a iným dezinformáciám.“
Ako zvyčajne, aj teraz platí, že viac ako sľuby a reči sú platné skutky. Čo tak ísť pri transparentnosti kampaní, platení faktúr či ochrany občanov pred konšpirátormi osobným príkladom?
(gs)
Zverejnené: 16. 6. 2020
Táto stránka využíva cookies. V prípade, že nesúhlasíte s ukladaním súborov cookies na Vašom zariadení, opustite, prosím, túto stránku.
Ochrana súkromia