KTO PLATÍ KAMPAŇ DEMOKRATICKEJ STRANY?

Potom, čo poslanci Demokratickej strany okolo Ľubomíra Galka pomohli otvoriť dnešnú narýchlo zvolanú parlamentnú schôdzu, vyzval ich predseda DS Michal Kravčík na odchod z kandidátky.

Možno to v predsedníctve aj prejde, ale väčšinu kampane platia práve ľudia ako J.Rajtár, N.Blahová či Ĺ.Galko.
https://www.demokratickastrana.sk/o-nas/financovanie/

 

 

Demokratická strana totiž mala ku koncu roka 2018 (posledná aktuálna výročná správa) majetok za 190 eur a 30 centov, a celých dvanásť členov.
https://www.minv.sk/…/30_ann…/ar2018/demokraticka_strana.pdf

Na aktuálnu kampaň si strana požičala dokopy už 95-tisíc eur, z čoho samotní Galkovci dali väčšinu – 51-tisíc. Najviac Rajtár (12-tisíc) a Blahová (10-tisíc). Mimochodom, šlo o pôžičku s 5-percentným úrokom do apríla 2020, čo sú v porovnaní s inými stranami tie najdrahšie pôžičky s najkratšími lehotami na splatenie.

DS zatiaľ v kampani minula 84-tisíc eur, čo je po Socialistoch druhá najdrahšia kampaň zo strán, ktoré majú v prieskumoch menej ako dve percentá popularity.

Strana doteraz v kampani minula 30-tisíc eur na bilbordy a ďalších 15-tisíc na online reklamu (teda toľko, koľko veľké strany minú na Facebooku za týždeň).Zvyšok šlo na rôzne reklamné predmety, letáky a volebné noviny.

Ak sa teda vo zvyšku kampane nič radikálne pre DS nezmení, strana z volieb odíde bez kresiel v parlamente, ale zato so stotisícovým dlhom voči čochvíľa svojim bývalým členom.

Zverejnené: 21. 2. 2020
Táto stránka využíva cookies. V prípade, že nesúhlasíte s ukladaním súborov cookies na Vašom zariadení, opustite, prosím, túto stránku.
Ochrana súkromia