KOTLEBOVCI – KAMPAŇOVÍ KRÁLI KEŠU

Nik z politických strán nefinancuje svoju kampaň cez hotovostné platby v takom rozsahu, ako ĽSNS. Potom, čo si včera z volebného účtu vybrali ďalších 20-tisíc eur, dosiahli ich kešové výbery od založenia transparentného účtu už 57-tisíc eur, čo je viac ako desať percent (!) ich celkových volebných výdavkov!

To je viac kešu ako si na malé výdavky vybrali všetky ostatné strany dokopy.

 

 

Keď si výdavky uhrádzate v hotovosti, reálne tak viete skryť výdavky pred verejnosťou. Ľudia nevedia, kam tie peniaze idú a obmedzuje sa možnosť skontrolovať, či strana priznala všetky finančné toky v kampani, resp. či neprepiera peniaze na iné účely. Štát narábanie strán s hotovosťou v kampani nekontroluje.

Viacero strán si vybralo hotovosť na drobné platby v kampani, čo je akceptovateľné (nie všade berú karty, napríklad). Ale k rozsahu kešovej kampane Kotlebovcov sa nik ani len neblíži – a pritom ĽSNS má zo všetkých strán so šancou pre parlament objemovo najmenšiu kampaň, doteraz 530 tisíc eur.

Hovorca strany Ondrej Ďurica nám už v minulosti povedal, že čo robia s hotovosťou nepovedia, ale po voľbách všetko podľa zákona vykážu. Dnes na telefón či email nereagoval.

Ktovie koľko kešových krabičiek koluje kradmo krajinou.

(gs)

Zverejnené: 21. 2. 2020
Táto stránka využíva cookies. V prípade, že nesúhlasíte s ukladaním súborov cookies na Vašom zariadení, opustite, prosím, túto stránku.
Ochrana súkromia