SNS LOVÍ HLASY RYBÁROV SKRYTOU REKLAMOU

Časopis Slovenský Rybár prináša pravidelne svojim čitateľom reportáže z rybačiek, návody ako byť úspešní, ale aj recepty na prípravu ulovených rýb. V najnovšom čísle sa však pri desiatkach fotiek z podvodného sveta objavili aj fotky Andreja Danka či farára Mariána Kuffu, a popri téme Moje obľúbené mušky sa riešil aj Istanbulský dohovor.

Viacerí čitatelia sa nám ozvali, že oni si teda ten časopis nekupovali na to, aby pri čakaní na brehoch riek a jazier hútali o džender ideológii.

Je to kulisa pre rozhovor s Erikom Zbiňovským, vášnivým rybárom, ale aj koordinátorom Slovenského dohovoru o rodine (kritika Istanbulského dohovoru a západného liberalizmu) a najnovšie aj kandidátom SNS do parlamentu. Rozhovor s ním je vydaný vo forme bežného autorského obsahu bez uvedenia, či ide o reklamu. Autor rozhovoru je podpísaný ako „redakcia.“

 

 

Päť z ôsmich otázok rozhovoru s nádejným nadpisom „Hájiť záujmy rybárov“ rieši Istanbulský dohovor. Už v úvode sa spomína o Zbiňovskom, že „sa v poslednom období angažuje ako kresťanský aktivista a najnovšie aj ako nezávislý kandidát s číslom 20 na kandidátke SNS číslo 9.“ Rozhovor končí otázkou-neotázkou:

*Máš veľmi pestré aktivity, ktoré svedčia o tom, že chceš pomôcť nielen sebe, ale širšej skupine ľudí – dá sa povedať, že všetkým ľuďom na Slovensku…“

Pri rozhovore je dokopy sedem fotiek. Tri Zbiňovského s M.Kuffom, resp. A.Dankom, ďalšia Zbiňovského s tromi slovenskými zástavami v parlamente a zvyšné z rybolovu.

Rozhovor so Zbiňovským je ako jeden z malej časti obsahu voľne dostupný aj na webovej stránke časopisu. Ani tu nie je označený ako reklamný.
https://www.slovenskyrybar.sk/magazin/…/hajit-zaujmy-rybarov

Iveta Lacová, inzertná manažérka časopisu s celoslovenským predajom 5-tisíc kusov mesačne priznala, že šlo o kúpený článok a je neoznačený omylom. Zbiňovský si PR článok zaplatil spolu s reklamou, ktorá je v časopise na začiatku vedľa obsahu a editoriálu. Aj tá však nie je označená objednávateľom a dodávateľom, ako to musia robiť politici podľa zákona.

Podľa Lacovej politickú reklamu doteraz v mesačníku nemali a keďže Zbiňovský je ich dlhoročný prispievateľ, urobili výnimku.

Zbiňovský je v aktuálnej kampani jedným z najväčších darcov SNS – požičal jej 20-tisíc eur.

Za porušenie volebného zákona v neoznačení platenej reklamy – a teda zavádzanie rybárskych nadšencov/voličov – podávame volebnej komisii podnet.

(gs)

 

Zverejnené: 14. 2. 2020
Táto stránka využíva cookies. V prípade, že nesúhlasíte s ukladaním súborov cookies na Vašom zariadení, opustite, prosím, túto stránku.
Ochrana súkromia