V KAMPANI HARABINA JE ĎALŠIA 220-TISÍCOVÁ DIERA

Strana Vlasť Štefana Harabina vložila na svoj transparentný účet k dnešku už 617-tisíc eur, pôvod peňazí však vysvetlila len pri 395-tisícoch. Strana odmieta povedať, od koho je zvyšných 220-tisíc eur, z ktorých väčšinu už minula v teréne.

Každá neparlamentná strana (teda taká, ktorá nemá dostatok peňazí na kampaň zo štátneho rozpočtu) vysvetľuje na svojom webe, akých má darcov či veriteľov, z ktorých financuje aktuálnu kampaň. No okrem Vlasti žiadna iná strana so šancou na parlament nemá dieru medzi deklarovanými darcami a medzi sumou, ktorú už vložili na volebný účet.

Predsedníčka Vlasti Mária Žatková nám povedala, že mená darcov nepovedia. „Zoznam darcov zverejníme v zmysle zákona,“ uviedla šéfka strany, čo v praxi znamená, že tak spravia najneskôr do konca marca tohto roku, teda až po voľbách.

Pôjde tak o najväčšiu predvolebnú kampaň – celkovo sa podľa nášho odhadu bude blížiť k miliónu eur, kde reálne volič nebude vedieť, kto ju vlastne zaplatil. A teda, komu bude chcieť byť strana po voľbách „vďačná.“

Krok Vlasti zrejme súvisí s kritikou, ktorú vyvolal ich doterajší zoznam veriteľov. Viaceré pôžičky poskytli ľudia, u ktorých je pochybnosť, že by na to mali zdroje.
https://stranavlast.sk/financovanie/

Už financovanie minuloročnej prezidentskej kampane Harabina vzbudilo nedôveru. Vtedy ešte sudca Najvyššieho súdu prijal vtedy viacero podozrivých veľkých darov od svojej širokej rodiny. V týchto voľbách Harabin rodinu do financovania kampane nezapája.
https://www.tvnoviny.sk/…/1959870_stefan-harabin-minul-na-k…

Medzitým strana Vlasť roztáča kampaň v online prostredí na doteraz najvyššie otáčky. Len za včerajšiu reklamu na Google/Youtube a Facebooku minula 14 250 eur.

(gs,kos)

Zverejnené: 6. 2. 2020
Táto stránka využíva cookies. V prípade, že nesúhlasíte s ukladaním súborov cookies na Vašom zariadení, opustite, prosím, túto stránku.
Ochrana súkromia