KOTLEBOVEC ŠIMKO ZNEUŽÍVA MESTSKÉ NOVINY

Gemerské zvesti, dvojtýždenník mesta Rimavská Sobota, sú permanentne zneužívané na prospech primátora Jozefa Šimka. Aj v najnovšom januárovom čísle sú celé dve strany venované príhovoru primátora, v ktorom väčšinou kritizuje údajnú nekompetentnosť a zaujatosť mestských poslancov, vrátane tých, ktorí práve kandidujú do celoštátneho parlamentu za strany MKS a Za ľudí. Sám Šimko je pritom desiatkou na kandidátke ĽSNS.

„Väčšina týchto poslancov nie je dostatočne pripravená, nevyužíva odbornú a profesionálnu argumentáciu, len zneužíva svoju početnú prevahu. Niektorým z nich nechýba mimoriadne veľké ego, ktoré bráni vnímať situáciu odborne a racionálne. Nízka kvalita, len hrubá sila, ktorej rukojemníkmi sa stali občania, lebo spomalené a pozastavené infraštruktúrne projekty neskvalitňujú ich každodenný život… Takýto prístup sa dá nazvať aj diktatúrou nekvalifikovanej a neochotnej väčšiny, pričom z dejín vieme, že každá diktatúra bola jednostranne zameraná a prinášala výhody len pre určitú skupinu ľudí. Poniektorí poslanci sú nedočkaví a snívajú o vyšších postoch. Ešte si musia počkať a konkrétnou prácou pre mesto musia dokázať, že dorástli na pozície s vyššou osobnou zodpovednosťou. Možno ich sen sa nikdy nenaplní,“ píše Šimko.
https://www.rimavskasobota.sk/get_news_files.php?id=3798

Kritizovaní poslanci priestor na vyjadrenie nemajú. Ide o noviny, ktoré z daní platia všetci obyvatelia Rimavskej Soboty.

 

 

Noviny sa tiež venujú aktuálnym politickým udalostiam tak, ako to nerobia v žiadnych iných mestských novinách na Slovensku. V rámčeku vedľa primátorovho príhovoru kritizujú noviny v nepodpísanom texte návštevu miestnych poslancov u Vladimíra Ledeckého v Špišskom Hrhove.

„Obec vďaka vláde SMER-u získala v tomto volebnom období miliónové dotácie z eurofondov. Avšak ten istý Vladimír Ledecký opustil pred blížiacimi sa parlamentnými voľbami SMER-SD a kandiduje teraz do parlamentu (zhodou okolností aj s rimavskosobotským poslancom J. Matzenauerom) za Kiskovu stranu Za ľudí, ktorá vznikla práve na boj proti SMER-SD…“

V najnovšom stĺpčeku Na Margo, ktoré je prominentne umiestnené v novinách ale aj na hlavnej webovej stránke mesta, kritizujú opozíciu za kritiku Kotlebovcov.

„V posledných týždňoch sme svedkami mnohých nechutností. Rastom preferencií Kotlebovej ĽSNS súčasne rastie aj aktivita pravicových liberálov, ktorí miesto toho, aby organizovali vlastné mítingy, cestujú po republike a zneužívajú Rómov na narušenie mítingov Kotlebovcov všetkými možnými i nemožnými prostriedkami… Všetkých kandidátov Kotlebovej strany nazývajú fašistami a zabudli, že aj oni majú svojho kandidáta na poslanca za Kiskovu stranu, ktorá je úzko prepojená na Progresívne Slovensko. Na stranu, ktorá je naklonená k legalizovaniu homosexuálnych párov, k adopcii detí homosexuálmi či k nelegálnej migrácii a predseda Truban je dokonca priamo spájaný s užívaním drog… nestotožňovanie sa s fašistickou ideológiou je ľahko dokázateľné, no vyliečiť sa z náklonnosti k homosexualite alebo z drogovej závislosti, bude asi náročnejšie..,“ uzatvára stĺpček.
https://www.rimavskasobota.sk/…

Časopis mesta je bezplatne distribuovaný do 9-tisíc domácností v Rimavskej Sobote. Jeho výroba a distribúcia sú financované mestom. Gemerské zvesti boli podľa hodnotenia Transparency druhé najhoršie mestské noviny v roku 2018, najmä kvôli šíreniu propagandy vedenia mesta. Samotná Rimavská Sobota skončila v rebríčku sto miest v transparentnosti na 95.mieste. Sám Šimko je primátorom mesta už po tretíkrát.

Práve dnes večer strana ĽSNS organizuje svoj veľký míting v Rimavskej Sobote v tamojšom mestskom kultúrnom stredisku. Zneužívanie obecného majetku na vlastnú kampaň je vážnym porušením férovej volebnej súťaže. Podporte nás v kontrole mestských a obecných médií, aby bolo takýchto porušení čo najmenej. Ďakujeme!

(gs)

 

Zverejnené: 4. 2. 2020
Táto stránka využíva cookies. V prípade, že nesúhlasíte s ukladaním súborov cookies na Vašom zariadení, opustite, prosím, túto stránku.
Ochrana súkromia