KANDIDÁT MOSTU SI ROBÍ KAMPAŇ CEZ MESTSKÉ NOVINY

Primátor Kráľovského Chlmca Karol Pataky, číslo 20 na kandidátke Mostu-Híd, využil svoj decembrový príhovor na celej prvej strane mestských novín na kampaň pre svoju stranu.

Po vymenovaní všetkého, čo sa v minulom roku v meste, vedenom politikmi zo strany Bélu Bugára, postavilo a opravilo, napísal:
https://docs.google.com/viewerng/viewer…

„Nemôžeme však poprieť, že podobné úspechy by sa nám sotva podarilo dosiahnuť bez podpory ľudí, predstaviteľov takej strany, ktorí v našej vláde zastávajú dôležité miesta. A ktorí nielen slovami, ale aj činmi dokázali, že rodný kraj je pre nich dôležitý. … Chcel by som vám pripomenúť, že najdôležitejšou spoločenskou udalosťou v nastávajúcom období budú parlamentné voľby.

…Ja si za týmto tvrdením stojím, lebo práve tu sa rozhodne, či budú mať občania žijúci v našom meste zástupcu v parlamente, ktorý by sa v pravú chvíľu ozval v ich záujme.

…Preto vás prosím, aby ste si vo chvíli, keď si budete plniť občiansku povinnosť a pristúpite k volebným urnám, dobre rozvážili, komu dáte svoj hlas… Svoju dôveru vložte do rúk tým, ktorí už svojimi činmi dokázali, že si ju zaslúžia. Dajte svoj hlas ľuďom, ktorí už niesli a naďalej unesú ťarchu budúcich rozhodnutí! Veď je to v záujme nás všetkých!“

 

Obr. Titulná strana aktuálneho vydania mestských novín v Kráľovskom Chlmci. Zdroj: Webstránka mesta Kráľovský Chlmec

 

Pataky Most-Híd nemenoval, ale každému čitateľovi v meste muselo byť jasné, na koho odkazoval. Okrem primátora je na aktuálnej kandidátke Mostu aj viceprimátor Jozef Želinský a mestský poslanec Peter Pandy. Most-Híd má v kráľovochlmeckom zastupiteľstve väčšinu. Zvyšok tvoria nezávislí poslanci – žiadna iná politická strana mimo Mostu sa do zastupiteľstva v minulých voľbách už nedostala.

Primátorov príhovor tvoril takmer celú prvú stranu novín financovaných mestom, ktoré sa bezplatne distribuujú do domácností v tomto východoslovenskom meste so 7500 obyvateľmi. Noviny s príhovorom zdieľala aj oficiálna webová aj facebooková stránka mesta.

Karol Pataky tento týždeň daroval Mostu na kampaň 10-tisíc eur. V roku 2017 bol kandidátom strany na košického župana, nakoniec skončil tretí.

Na podobné zneužitie mestského média na kampaň sme upozornili nedávno v prípade primátora Michaloviec Viliama Zahorčáka.

(gs)

P.S. Radi by sme skontrolovali všetky mestá a obce, kde kandidujú starostovia do parlamentu. Ak považujete férovú súťaž v našich mestách za dôležitú, podporte našu kontrolu na https://www.transparency.sk/volby/

 

Zverejnené: 31. 1. 2020
Táto stránka využíva cookies. V prípade, že nesúhlasíte s ukladaním súborov cookies na Vašom zariadení, opustite, prosím, túto stránku.
Ochrana súkromia