SNS REŠTARTOVALA SVOJU KAMPAŇ BILBORDAMI

Slovenská národná strana Andreja Danka sa pokúša zachrániť pokles svojich prefencií reštartom svojej kampane. Ešte do minulého týždňa mali národniari najslabšiu kampaň spomedzi trinástich strán s najväčšou šancou byť v budúcom parlamente. Za prvé tri mesiace oficiálnej predvolebnej kampane minuli v SNS len 311-tisíc eur, čo je len pätina v porovnaní s výdavkami strany Smer a menej ako polovica výdavkov SaS, strany s podobnými preferenciami.

Tento týždeň sa to zmenilo. V utorok a stredu vo veľkom nakupovala bilbordy. Celkovo za ostatný týždeň SNS zo svojho volebného účtu minula rekordných 207-tisíc eur, viac ako ktorákoľvek iná strana v kampani (druhú najväčšiu kampaň týždňa mala koalícia PS/Spolu s výdavkami za 131-tisíc eur, tretiu Za Ľudí so stotisícmi eur).

 

 

SNS zvýšila aj aktivitu na Facebooku, kde od víkendu podľa svojho transparentného účtu investovala už 5700 eur, viac ako kedykoľvek predtým v takom krátkom čase. Dominovali statusy o návšteve Andreja Danka v Portugalsku. Ten posledne inzerovaný s nadpisom „?INŠPIRUJÚCE PORTUGALSKO JE ŠTÁTOM, KDE POLITICI NEHĽADAJÚ VÝHOVORKY ??????“ sa však po aktuálnom škandále Danko-Zsuzsová zrejme minul účinkom.

SNS patrí k stranám, ktoré majú svoju volebnú kampaň postavenú výlučne na straníckych peniazoch. Na transparentný účet strana zatiaľ neprijala žiaden dar a na svojej stránke neinformuje ani o žiadnych pôžičkách. Podľa našich prepočtov založených na výročných správach SNS a výdavkoch na minuloročné eurovoľby už SNS nebude mať veľa voľných zdrojov na to, aby vo februári viedla rozsiahlu kampaň na úrovni svojich konkurentov z parlamentu.

V našom včerajšom hodnotení transparentnosti kampaní sme SNS oznámkovali priemernou trojkou. Strana neposkytuje informácie o svojej kampani a jej financovaní. Jej stranícky transparentný účet je málo podrobný a jednu pätinu doterajších výdavkov presunuli do medzičlánku – dvornej agentúry Green Day, ktorej konateľom je jeden z okresných šéfov strany Slavomír Leysek. Firma má už viac ako rok daňové nedoplatky, ktoré v januári dosiahli sumu 2318 eur.

(kos,gs)

 

 

Zverejnené: 30. 1. 2020
Táto stránka využíva cookies. V prípade, že nesúhlasíte s ukladaním súborov cookies na Vašom zariadení, opustite, prosím, túto stránku.
Ochrana súkromia