STAROSTA SI Z OBECNÉHO FACEBOOKU ROBÍ KAMPAŇ

Ján Stanko je starostom východoslovenskej obce Parihuzovce v okrese Snina už od roku 2006. Tento dnes 48-ročný farmár opakovane v obci kandidoval – a víťazil – za stranu Smer-SD. Pred štyrmi rokmi na sociálnej sieti Stanko vysvetľoval, že jedine keď bol vo vláde Smer dostávala obec nejaký ten príspevok na infraštruktúru.

Odvtedy sa však na facebooku množila jeho kritika „protislovensky zameranej EÚ“ a nedávno dokonca napísal, že „voľba Smeru sa rovná voľbe liberálov.“ Minulý máj priamo kritizoval aj premiéra Petra Pellegriniho po jeho návšteve v USA (citácia bez redakčných úprav):

„Tak a niekto nam v Bielom dome pustil do gati. Ale ta spina sa prenesie, bohuzial, na vsetkych Slovakov. Do roku 2022 sa Petko zaviazal, ze Slovaci zo svojich dani zvysia prispevok do NATO na 2%…Hlavne, ze pomahame nasimi grosikmi upadajucej ekonomika najvacsieho svetoveho agresora.

…Pan premier, ale my nechceme zbrane, my chceme mier, mi chceme zit ako ludia, dostojne… Ste rovnaky zradca Slovenska, ako vas minister v demisii, ako najomca v prezidentskom palaci! Pre vas Slovensko nie je na prvom mieste!“

 

 

Pribúdali videá o ochrane rodiny, linkovanie na piesne plné pátosu v ruštine, vrátane ruskej hymny („Krasne! Deti su hrde na svoju domovinu, smeju sa, tesia sa, spievaju svoju hymnu… A podvodnik neovlada text nasej hymny.“).

Tesne pred európskymi voľbami zdieľal volebné video národovcov, pred prezidentskými voľbami prejav Štefana Harabina.

Všetko toto (!) publikovala facebooková stránka obce Obec Parihuzovce (kritiku premiéra obecná stránka rovno nazdieľala zo Stankovho osobného profilu). Aktuálne je už starosta okresným predsedom Národnej koalície, ktorá spolu s ďalšími stranami kandiduje za Kotlebovcov.

Opäť však Stanko neváha zneužívať obecný FB profil na kampaň. Včera na ňom pod obecným erbom rovno vyzval občanov k svojej podpore:

„Na kandidátke c. 24 Kotlebovci LSNS krúžkujte cislo 81 Ján Stanko, starosta obce, Parihuzovce. JE ČAS VÍŤAZIŤ, VOLÍM PRONARODNE!“

Tak ešte raz – ako sme to už kritizovali pred pár dňami v prípade primátora Michaloviec – je najvyšší čas prestať zneužívať obecný majetok či komunikačné kanály na politickú kampaň. Tú nech si kandidáti, či už sú starostami alebo nie, riešia cez svoje vlastné stránky a médiá, nie tie obecné.

(gs, kos)

 

 

 

Zverejnené: 14. 1. 2020
Táto stránka využíva cookies. V prípade, že nesúhlasíte s ukladaním súborov cookies na Vašom zariadení, opustite, prosím, túto stránku.
Ochrana súkromia