PRIMÁTOR MICHALOVIEC ZNEUŽIL MESTSKÚ TELEVÍZIU NA KAMPAŇ

Viliam Zahorčák, kandidát Smeru do parlamentu a súčasný primátor Michaloviec, využil svoj tradičný novoročný príhovor v mestom vlastnenej televízii na svoju volebnú kampaň. V takmer 23-minútovom monológu podrobne vymenoval úspechy mesta v minulom roku a tiež si zaagitoval:

„Už možno viete, že o Vašu priazen sa vo voľbách budem zo 17.miesta na kandidátke strany Smer – sociálna demokracia uchádzať aj ja. Ponuku kandidovať som prijal hlavne z toho dôvodu, že aj v tom vidím príležitosť ako pomôcť mestu a regiónu, o čo sa v prípade môjho zvolenia budem určite usilovať. Tém, ktorých by sa to týkalo, je veľa, či už budovanie diaľnic až k nám, príchod investorov s prácou s tzv. pridanou hodnotou, podpora rozvoja Zemplínskej Šíravy, alebo aj mnoho tém trápiacich len naše mesto, či ďalšie mestá a obce Zemplína.“

 

Obr. Novoročný príhovor primátora Mesta Michalovce. Zdroj: Youtube.com

 

Počas príhovoru sa Zahorčák zameral aj na iných kritikov či politických oponentov a zaobalil ich do konšpirácie:
https://youtu.be/0s_DNLr8dpc?t=75

„Módnym je aj ultraliberálny prístup k svetu, ktorý sa prejavuje okrem iného i tým, že sú popierané autority a módnou je aj neúcta k nim. Aj vďaka tomu sme svedkami bezprecedentných útokov na predstaviteľov štátov, cirkvi …Toto zbláznenie sa sveta nemôže priniesť nič dobré a možno aj preto vyhovuje hlavne tým, ktorí toto všetko z úzadia riadia a financujú, spoliehajúc sa, že vďaka nenávisti, ktorú aj tým cielene vytvárajú, sa im podarí naplniť ich plány podieľať sa bez mandátu od občanov na vládnutí. Stúpencov takto vytváraného sveta je vo všetkých krajinách žiaľ dosť, a vnímame ich aj na Slovensku i v Michalovciach.“

Príhovor okrem mestskej televízie v káblových rozvodoch zverejnila webstránka mesta na hlavnej stránke, ako aj na Facebooku a v tlačenej podobe aj v mestskom dvojtýždenníku Michalovčan z prvej strany.
http://www.michalovce.sk/…/novorocny-prihovor-primatora-mes…
http://www.michalovce.sk/…/Mic…/2020/Michalovcan-2020_01.pdf

Mestské televízie, podobne ako tie celoštátne, sú však povinné počas volebnej kampane nekriviť volebnú súťaž. Popri vysielaní politickej reklamy či diskusií sú programy, „ktoré by mohli ovplyvniť hlasovanie voličov v prospech alebo neprospech kandidujúcej politickej strany,“ podľa zákona vyslovene zakázané. V nadchádzajúcich voľbách celkovo kandiduje 21 Michalovčanov, no priestor v mestskej televízii dostal len jeden z nich, primátor mesta.

Podnet na štátnu volebnú komisiu na vysielanie michalovskej televízie Mistrál už podal tamojší mestský poslanec a zároveň kandidát do národného parlamentu Milan Kaplan (Oľano).

V týchto voľbách celkovo kandiduje 180 primátorov a starostov (v Smere je ich dvadsať). Ak žijete v takej obci či meste, a vidíte konkrétne zneužitie obecných peňazí na volebnú kampaň, napíšte nám o tom do správy či diskusie, pokúsime sa to riešiť.

(gs, kos)

 

 

Nenechajme si ukradnúť voľby neférovými ťahmi za naše peniaze!

 

Zverejnené: 13. 1. 2020
Táto stránka využíva cookies. V prípade, že nesúhlasíte s ukladaním súborov cookies na Vašom zariadení, opustite, prosím, túto stránku.
Ochrana súkromia