RICHTEROVE LETÁKY ROZNÁŠA FIRMA BEZ ZMLUVY

Podľa dodatočných informácií z ministerstva práce roznos letákov so zmenami v sociálnej legislatíve (ale aj s úspechmi Richterovho rezortou) za ostatné 4 roky zabezpečuje firma Red Post, s.r.o za 38-tisíc eur. Ministerstvo však s ňou podľa registra zmlúv nemá uzavretú žiadnu zmluvu a letáky sa pritom už od minulého týždňa roznášajú.

Tak zákazka na tlač ako aj na poštu boli robené cez tzv. prieskum trhu, čiže ministerstvo oslovilo po tri firmy. Pri distribúcii ministerstvo oslovilo firmy Surema, DL SK a Red Post. Ani jedna z týchto firiem doteraz pre štát nerobila. Prvé dve firmy mali minulý rok obrat 80, resp. 65-tisíc eur za celý rok, teda len dvojnásobok sumy novej zákazky. Napokon ani jedna z týchto úradníkmi vybratých firiem platnú ponuku neposlala (dodatočnú ponuku nakoniec dala Slovenská pošta, ale bola drahšia ako Red Post).

 

Obr. Leták Ministerstva práce, sociálnych vecí a rodiny

 

Celkovo tieto informačno-propagačné tlačoviny dostanú dva milióny domácností. Zvyšných 250-tisíc letákov budú distribuovať úrady práce a príbuzné inštitúcie. Dokopy tlač a distribúcia týchto letákov vyšla štát na 104-tisíc eur. Pre podozrenie z nekalej volebnej kampane sme včera podali podnet na ministerstvo vnútra, resp. štátnu volebnú komisiu.

Zverejnené: 18. 12. 2019
Táto stránka využíva cookies. V prípade, že nesúhlasíte s ukladaním súborov cookies na Vašom zariadení, opustite, prosím, túto stránku.
Ochrana súkromia