HLINA ODFINANCUJE KAMPAŇ KDH Z PÔŽIČKY

Predseda hnutia Alojz Hlina vrazil do kampane mimoparlamentného KDH 700-tisíc eur, ktoré si sám požičal v banke. Strane požičal na 3% úrok, a tá v priebehu posledného týždňa naliala túto sumu v stotisícových čiastkach na svoj transparentný účet. Strana potrebuje aspoň 3% hlasov vo voľbách, aby dostala príspevok od štátu za získané hlasy. Preferencie KDH sa pohybujú okolo dvojnásobku tejto úrovne.

Predseda KDH Alojz Hlina požičal svojej strane 700.000 eur. Zdroj: webstránka hnutia KDH.

Že ide o pôžičku Hlinu potvrdil Transparency hovorca strany Stano Župa. Hlina na rozdiel od Richarda Sulíka, Michal Trubana a Tomáša Druckera nám nebol ochotný zverejniť podrobné majetkové priznanie. Posledné verejné údaje o jeho majetku sú tak z roku 2016, keď ako poslanec parlamentu vykázal jeden dom, byt a dva pozemky v centre Bratislavy ako aj pasienky vo Svätom Jure.
https://www.nrsr.sk/web/Default.aspx…

KDH plánuje na celú kampaň dokopy minúť okolo 800 až 900-tisíc eur. Strana je tak od peňazí Hlinu vysoko závislá.

Aktuálne figuruje na príjmovej strane transparentného účtu KDH už 787-tisíc eur. Pod svojou predvolebnou kampaňou podkúrila aj najmenšia vládna strana Most-Híd, ktorá včera na svoj účet poslala sumu 400-tisíc eur. Celkovo už nazhromaždila na svojom volebnom účte 651-tisíc eur, čo je po Smere (2,5 milióna), PS/Spolu (894-tisíc) a spomenutom KDH štvrtou najväčšou príjmovou sumou zo všetkých transparentných účtov.

Trinásť preferenčne najsilnejších politických zoskupení nalialo na svoje kampaňové účty spolu aktuálne už 6,7 milióna eur. Je to viac ako polovica oficiálnych výdavkov strán na kampane vo voľbách v roku 2016 (12 miliónov eur).

Zverejnené: 12. 12. 2019
Táto stránka využíva cookies. V prípade, že nesúhlasíte s ukladaním súborov cookies na Vašom zariadení, opustite, prosím, túto stránku.
Ochrana súkromia