ĽUBOŠA BLAHU PROPAGOVALI ÚRADNÍCI V ZLATÝCH MORAVCIACH CEZ SMSKY

V nedeľu doobeda pozýval mestský úrad v Zlatých Moravciach svojich občanov cez svoju informačnú SMS službu na besedu s poslancom ĽUBOŠ BLAHA (Smer-SD). Blaha mal svoje predvolebné stretnutie v obradnej sále tamojšieho mestského kultúrneho strediska o deň neskôr – včera večer (jej prenájom si zaplatil, SMSky nie).

SMSky mesto zvyčajne posiela svojim občanom pri pozvánkach na kultúrne akcie či iné nepolitické účely. Odkazy dostáva zhruba 1200 ľudí, ktorí sa do systému zaregistrovali. Prečo teda mesto zneužilo systém na propagáciu vybraného politika, pýtal sa občan, ktorý nás na SMSky upozornil.

Primátor Dušan Husár, ktorý vo vlaňajších voľbách kandidoval s podporu strán Smer a SNS, tvrdí, že sa o zaslaní esemesky dozvedel až v pondelok popoludní . „Ospravedlňujem sa, určite to nebolo v poriadku,“ vysvetlil pre Transparency. On sa diskusie s Blahom ani nezúčastnil, dodal. „Náš informatik to svojvoľne vypustil, neviem, na koho pokyn,“ opísal. Husár podľa jeho slov už prijal opatrenia, aby sa podobná situácia nezopakovala. „Rozhodol som, že politická reklama sa nebude púšťať cez informačný systém mesta. Ak by sa tak malo v budúcnosti diať, tak len za poplatok a musíme rozhodnúť o jeho výške,“ ozrejmil.

V 12-tisícových Zlatých Moravciach je strana Smer tradične populárna. V parlamentných voľbách v roku 2016 v meste získala 35% oproti 28% vo zvyšku Slovenska. Väčšina poslancov miestneho zastupiteľstva je tiež za Smer. V prezidentských voľbách túto jar by v meste vyhral kandidát Smeru Maroš Šefčovič.

P.S. Ak vidíte zneužívanie štátnych či mestských peňazí na volebné účely vo vašom okolí, prosím napíšte nám cez FB alebo na tis@transparency.sk, skúsime to riešiť či napísať sťažnosti. Ak považujete našu kontrolu volieb za užitočnú, podporte nás zdieľaním postov alebo finančne.

Celý tento monitoring robíme čisto z darov občanov. Pridajte sa k našim podporovateľom: https://transparency.sk/volby Ďakujeme! #TransparentneVolby

Zverejnené: 11. 12. 2019
Táto stránka využíva cookies. V prípade, že nesúhlasíte s ukladaním súborov cookies na Vašom zariadení, opustite, prosím, túto stránku.
Ochrana súkromia